ייבוא מסין לישראל

ייבוא מסין לישראל

סין היא אחת המדינות המאוכלסות ביותר בעולם. עם זאת, אין ספק שעדיין ניתן למצוא מוצרים רבים בסין.

יבוא מסין – מה הדרכים הכי להביא מוצרים מסין?

בדרך כלל יש שתי דרכים לייבא מסין: דרך הים או באוויר. הובלה אווירית היא בדרך כלל אפשרות יקרה, אבל זו גם הדרך המהירה ביותר לקבל את הסחורה שלך בזמן. ההובלה הימית, לעומת זאת, זולה יותר אך לוקחת הרבה יותר זמן. המשלוח יכול לקחת עד שלושה חודשים למשלוח בממוצע.

זו מסורת ארוכת שנים עבור ארצות הברית לייבא סחורות ייבוא מסין. למעשה, יותר מ-40% מכל היצוא הסיני נשלח לארצות הברית. במשך עשרות שנים, אמריקה ייבאה בגדים, צעצועים ואלקטרוניקה ייבוא מסין. לאחרונה חלה עלייה ביבוא מסין של פולי סויה ושמן.

ארה"ב היא לא המדינה היחידה המיובאת מסין. למעשה, הסחר בין סין למדינות אפריקה ואמריקה הלטינית גדל ב-170% רק לפני שלוש שנים! המשמעות היא שמדינות מסוימות מעוניינות להחליף את הרכישות שלהן באלו המגיעות ממקומות אחרים מלבד ארצות הברית. מאז נובמבר 2015, דרום אפריקה החליפה בערך 25% מהיבוא שלה מארה"ב באלו שמגיעות ממדינות אחרות כמו ברזיל.

סין היא אחת מיצרניות הסחורות המובילות ולכן יש לה שוק יצוא גדול. סחר היבוא והיצוא של סין הושפע מאוד ממדיניות הסחר העולמית ומתהליך הפתיחה והרפורמה. השינויים במדיניות הסחר של סין השפיעו במידה מסוימת על דפוסי המסחר ביבוא ויצוא של סין, אך לא הייתה להם השפעה מכרעת על הדפוס. סין שמרה על מעמדה כמדינה מייצאת עם חסמי סחר נמוכים יחסית.

סין היא אחת מיצרניות הסחורות המובילות, כלומר היא גם אחת היבואניות המובילות בעולם. לצד היצוא הכבד שלה, זה מוביל לקצב סחר גבוה בתוך המדינה. היבוא הסיני מושפע ממדיניות הסחר העולמית הן לגבי יבוא ממדינות מחוץ לסין והן לגבי יצוא מסין לגבי אחרים.

חלק זה עוסק באתגרים העומדים בפני תהליך הייבוא מסין, וכיצד להתגבר עליהם.

חלק מהאתגרים הללו כוללים: מסי יבוא גבוהים, מדיניות קפדנית ביבוא מזון וחוסר ידע במוצרים.

הדרך הטובה ביותר להתגבר על אתגרים אלו היא על ידי מציאת ספק אמין עם רשת נרחבת בסין.

סין היא מעצמה כלכלית, ואוכלוסייתה הפכה למשגשגת יותר ויותר. המשמעות היא שיש יותר הזדמנויות לחברות סיניות להתרחב בעולם.

תפקידה של סין בכלכלה העולמית משתנה באופן משמעותי. המדינה התגלתה כיצואנית גדולה של מוצרי היי-טק וסחורות אחרות. כאשר ארה"ב מטילה מכסי יבוא על סין, בייג'ין תכוון מחדש את מדיניות הסחר שלה על מנת להפחית את הסיכונים לחברות סיניות.

סין היא הספקית הגדולה בעולם של סחורות וסחורות, והיצוא שלה לארצות הברית ב-2015 הגיע ל-496 מיליארד דולר, או 47% מכלל היצוא שלה. עם אחוז כה גדול של יבוא מגיע מסין, אין זה פלא שאמריקאים רבים דואגים לאיכות המוצרים המגיעים ממדינה זו.

לפחות שליש מהמזון הנצרך בארה"ב מיובא, ורוב הפריטים הללו מגיעים מסין. למעשה, ברוב חנויות המכולת במדינה זו יש מדור המוקדש לתוצרת מיובאת וסחורות אחרות מסין. התלונה הנפוצה ביותר לגבי יבוא סיני היא שהם עלולים להיות מסוכנים בשל תקני הבטיחות המפוקפקים לעתים שלהם. עם זאת, לא כל המוצרים שאנו מייבאים מסין חשודים; למעשה, חלקם די איכותיים עבור מה שאתה משלם ותופתע מהתכונות שהם מספקים.

ישנן סיבות רבות לכך שעסקים בינלאומיים מייבאים מסין. תעשיית הייצור הסינית היא מהגדולות בעולם, עם נתח מדווח של 25% מתפוקת הייצור העולמית בשנת 2011. המדינה היא גם אחד מיעדי המקור המובילים בעולם לעסקים קטנים ובינוניים (SME), עם הרוב. מהיבוא שלה המורכב מרכיבים וחומרי גלם לייצור מקומי.

גודל השוק גדל במהירות בעשור האחרון, מונע על ידי מגזר הייצור המתרחב של סין והביקוש המקומי הגואה למוצרים. ניתן לצפות לצמיחה נוספת אם סין תמשיך לנהל מדיניות סחר פתוחה שתאפשר לה ליהנות מהשקעות זרות גדולות יותר, העברת טכנולוגיה ותחרות בינלאומית.

ארה"ב היא אחת היבואניות הגדולות מסין. ב-2016 היא היווה כ-10% מכלל היבוא מסין לעולם.

יש הרבה סיבות למגמה הזו. הכלכלה המונעת על ידי הייצוא הסינית נהנתה מתקופה של צמיחה והתרחבות גבוהים בשני העשורים האחרונים. זה הוביל להרבה מוצרים זולים שזמינים בשוק, כולל חפצי בית ומוצרי צריכה, שזכו לביקוש גבוה במדינות אחרות כמו אמריקה. בנוסף, אוכלוסייתה העצומה של סין והייצור החקלאי בקנה מידה גדול תרמו אף הם לצמיחתה הכלכלית והפכו אותה למקום אטרקטיבי להשיג ממנו מוצרים כדי שניתן יהיה למכור אותם במחיר נמוך יותר במדינות אחרות.

מוצרים מסין

בשנת 2010, היצוא מסין לארה"ב הגיע ל-266 מיליארד דולר בעוד שהיבוא לסין היה שווה דולר

בסעיף 'ייבוא מסין', אנו דנים בנושאים הבאים:

– למה סין?

– איך מזהים ספק אמין?

– מהם הסיכונים ביבוא מסין?

– מהן הדרכים הטובות ביותר להפחית את הסיכון ליבוא מסין?

בעשור האחרון, סין הייתה הכלכלה הגדולה הצומחת ביותר בעולם. למעשה, מ-2001 עד 2011, התמ"ג של סין גדל מ-1.2 טריליון דולר ל-8.1 טריליון דולר – צמיחה של כ-10% בשנה בממוצע.

כדי להיות מעצמה עולמית אמיתית ולהתחרות במדינות כמו יפן ואמריקה על דומיננטיות עולמית, יש צורך שסין תייצא את הסחורה שלה לחו"ל.

מאמר זה יבדוק כמה מהסיבות לכך שיבוא מסין יכול להיות מאמץ מוצלח עבור בעל עסק בכל ענף.

סין היא אחת המדינות המובילות שמייצאת סחורות לשאר העולם. המדינה מסוגלת להשיג את העמדה הזו כבר כמה שנים מכיוון שיש לה השקעות משמעותיות בייצור ובמשאבים אחרים, כולל משאבי טבע. מדינה זו ידועה גם במחירי הייצור הנמוכים שלה.

עם זאת, ישנן סיבות נוספות לכך שסין מייצאת סחורות למדינות אחרות, ואחת הסיבות הללו היא כי יש לה היצע שפע של עובדים שמוכנים לעבוד בשכר נמוך.

משאבי הטבע של סין הם מהנפוצים ביותר בעולם. כתוצאה מכך, סין היא היצרנית הגדולה בעולם של פלדה, פחם, חשמל ומלט. המדינה היא גם אחת מיצואניות הסחורות הגדולות ביותר.

ממשלת סין נקטה בשנים האחרונות צעדים להגבלת יבוא של פריטים כמו פלדה, אלומיניום ומזונות שונים כדי להגן על התעשיות המקומיות שלה.

אחת הסיבות העיקריות לכך שהיבוא מסין הוא כל כך פופולרי היא מכיוון שכיום זה משתלם יותר להזמין מוצרים מסין במקום לייצר אותם במקום.

הסיבה העיקרית לכך שהיבוא מסין הפך פופולרי יותר כעת היא שעלויות הייצור נמוכות בהרבה בסין מאשר בארה"ב, אירופה או יפן.

סין היא שוק המסחר האלקטרוני הגדול בעולם, וככזו, היא מהווה נתח משמעותי מהיבוא. שוק המסחר האלקטרוני של סין הגיע ל-1.08 טריליון דולר ב-2017. זה מהווה כ-40% מסך המכירות הקמעונאיות בסין, לפי מקינזי.

היבוא מסין הפך קל יותר מאי פעם עם עליית הקניות המקוונות. כעת תוכלו לרכוש מוצרים מבלי לצאת מהבית או מהמשרד ולשלם רק עבור עלויות המשלוח כדי לשלוח אותם אליכם! האפשרויות כמעט בלתי מוגבלות, אבל האם יש סיכונים? מה הם היתרונות? מהן כמה מלכודות פוטנציאליות שיכולות להתרחש במהלך הייבוא? חלק זה יענה על השאלות הללו!

ממשלת סין עודדה את מגזר הייצור שלה לשדרג ולהשקיע בטכנולוגיה במטרה להפוך למובילה בתחומים כמו רובוטיקה והאינטרנט של הדברים. סין גם מעודדת את תעשיית היצוא שלה להתפתח מייצור מסורתי, כמו בגדים או צעצועים, לתעשיות כמו תעופה וחלל שבהן יש לה יתרון תחרותי.

ראש ממשלת סין לי קצ'יאנג התחייב במרץ השנה לקצץ את המכסים על מגוון סחורות ולפתוח עוד סקטורים בכלכלה להשקעות זרות.

המהלך הוא חלק מהתוכנית של בייג'ין לדפוס צמיחה כלכלי מאוזן יותר, המסתמך פחות על השקעות מונעות על ידי חובות בתעשייה כבדה ובפרויקטים של תשתית.

ייבוא מסין לישראל

היצוא של סין הוכנע בגלל הפרוטקציוניזם האמריקני הגובר, לאור מאמצי המדינה לאזן בין היבוא והיצוא באמצעות קידום מוצרים תוצרת בית, חשוב שהעסק הקטן הזה יצמח.

יותר ויותר אנשים חושבים שייבוא מסין הוא דרך אידיאלית להוזיל את עלות הייצור. עם זאת, רבים מהם דורשים זמן רב כדי לנהל משא ומתן עם ספקים ומפעלים. בנוסף, הם צריכים לקחת בחשבון את המרחק בין שתי המדינות ואת עלויות התחבורה.

אנו יכולים לייבא מסין בצורה מהירה ויעילה יותר באמצעות פלטפורמות סחר עולמיות כמו עליבאבא ו-Wish.

ישנן סיבות רבות מדוע אנשים מחליטים לקנות מוצרים מסין, אך אחת החשובות ביותר היא העלות. טוב לדעת שיש כמה יתרונות לקניית מוצרים סיניים.

סין היא מרכז הייצור הגדול בעולם, אבל יש לה גם את האוכלוסייה בגיל העבודה המתכווץ הכי מהר בעולם. המשמעות היא שהיבוא מסין צפוי לגדול בשנים הקרובות.

האקונומיסט מעריך שסין תצטרך לייבא כ-140 מיליון עובדים עד שנת 2030, או יותר מפי שניים ממספר עובדי המפעל הנוכחי במה שיהווה מהפך כלכלי וחברתי גדול.

ישנם מספר שיקולים שכדאי לקחת בחשבון בעת יבוא מסין. ראשית, יבוא סחורות מסין הוא יקר וגוזל זמן, בשל המרחק ועלויות הובלה שונות. יש גם מספר חוקי מכס שונים בכל מדינה שיש לקחת בחשבון ביבוא מסין, מה שיכול להקשות עוד יותר.

יבוא אישי מסין

יבוא מסין הוא דבר שחברות רבות בוחרות לעשות בגלל עלות הייצור הנמוכה במדינה. יבוא סחורות מסין הוא בחירה פופולרית עבור עסקים מסוימים מכיוון שהוא יכול לאפשר להם לשמור על מחירים נמוכים יותר מהמתחרים שלהם תוך שהם יכולים להציע מגוון רב יותר במוצרים שלהם.

הגירעון הסחר בין ארצות הברית לרפובליקה העממית של סין הוא נקודת מחלוקת מרכזית בפוליטיקה של ארה"ב. האמריקאים מייצאים פחות לסין ממה שהיא מייבאת מהמדינה מאז 2005 בערך, והגירעון הסחר הזה צפוי להמשיך לצמוח המהיר שלו.

ככל שעובר הזמן, יותר ויותר משרות ייצור מועברות במיקור חוץ מארצות הברית לסין – מגמה שנמשכת כבר עשרות שנים. הצרכן האמריקאי הממוצע יתקשה יותר ויותר למצוא מוצר שלא יוצר בסין, כאשר לפריטים רבים אין תווית או ציון היכן הם יוצרו בכלל

ארצות הברית היא אחת המדינות המובילות בייבוא מוצרים מסין. היא ייבאה סחורות בשווי 130 מיליארד דולר ב-2018 לבדה.

אבל המכסים ישחקו תפקיד משמעותי בעתיד היבוא מסין לארה"ב. התעריף עלה ל-25% ב-1 בדצמבר 2018, והוא ימשיך לעלות ב-5% מדי שנה.

זה אמור להוות דאגה גדולה עבור צרכנים אמריקאים מכיוון שהם תלויים מאוד בסחורות המגיעות ממדינות אחרות, במיוחד מסין. זה יהיה יקר מדי עבורם אם התעריפים הנוספים ימשיכו לעלות מדי שנה.יב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *